Aktuella
projekt
Här kan du läsa om våra aktuella projekt inom platssamverkan. Kontakta oss om du vill veta mer!
Platssamverkan Hagalund
Platssamverkan Hagalund arbetar för att Hagalund ska vara en sammanhållen och levande stadsdel med en hållbar utveckling för boende, verksamma och besökare. Hagalund ska kännetecknas av öppenhet och trygghet samt vara en plats där möjligheter och engagemang tas till vara.
Platssamverkan Hagalund har varit aktiv sedan 2019 och fokuserar mer specifikt på området Blåkulla. Utgångspunkten för arbetet är den trygghetsanalys som genomfördes av Stiftelsen
Tryggare Sverige. Sedan 2023 drivs även satsningen Hagalundslyftet på uppdrag av stadsdelsförvaltningen Solna stad. Målet är att Hagalunds centrum ska bli mer levande och
inbjudande och tillsammans med Solna stad och Hagalundslyftet fortsätter nu arbetet med Platssamverkan med mer kraft, engagemang och fler aktörer än någonsin tidigare.
Aktörerna bakom platssamverkan Hagalund är Solna stad, Signalisten, Rikshem, Brf Hagalunden, Brf Viktoriagatan 5, Hagalunds samfällighetsförening, HSB Brf Blåkulla, Föreningen
Ett Levande Hagalund, Hagalundskolan och Polisen. Stiftelsen Tryggare Sveriges roll i platssamverkan Hagalund är att sammankalla, organisera och driva arbetet framåt.


Platssamverkan
Eslövs centrum
Platssamverkan Eslövs centrum arbetar för att Eslövs centrum ska vara en attraktiv och aktiv mötesplats som förmedlar stolthet, omtanke och gemenskap. Den gemensamma
målsättningen med arbetet är att etablera en bred och långsiktig samverkan mellan olika aktörer i området, att stärka delaktigheten och ansvaret för området, samt att med hjälp av
aktörsgemensamma insatser minska brottsligheten, öka tryggheten och skapa ett inkluderande centrum, där människor möts, stannar kvar och umgås.
Platssamverkan Eslövs centrum har varit aktiv sedan 2023, där utgångspunkten för arbetet var den trygghetsanalys som genomfördes av Stiftelsen Tryggare Sverige. Trygghetsanalysen innefattade en lägesbild baserad på relevant statistik, genomförandet av nyckelpersonsintervjuer, samt en orsaksanalys i form av en platsbesiktning. Baserat på trygghetsanalysens resultat togs en åtgärdsplan fram för det kommande arbetet.
Aktörerna bakom platssamverkan Eslövs centrum är Eslövs kommun, HSB, Brinova, Ebo, Häglunds, Hotel Stensson, Mims invest och Polisen. Stiftelsen Tryggare Sveriges roll i platssamverkan Eslövs centrum är att med hjälp av framtagen åtgärdsplan, sammankalla, organisera och driva arbetet framåt.
Platssamverkan Planteringen
Platssamverkan Planteringen arbetar för att området Planteringen i Helsingborg ska vara en attraktiv, levande och socialt hållbar stadsdel. Området ska både vara säkert och tryggt att bo, verka och vistas i, där såväl boende som lokala aktörer ska engageras för att gemensamt hitta lösningar som bidrar till en positiv utveckling i området.
Platssamverkan Planteringen har varit aktiv sedan 2023 där utgångspunkten för arbetet var den trygghetsanalys som genomfördes av Stiftelsen Tryggare Sverige. Trygghetsanalysen innefattade en lägesbild baserad på relevant statistik, genomförandet av nyckelpersonsintervjuer, samt en orsaksanalys i form av en platsbesiktning. Baserat på trygghetsanalysens resultat togs en åtgärdsplan fram för det kommande arbetet.
Aktörerna bakom platssamverkan Planteringen är Helsingborgs stad, Helsingborgshem, Rikshem, Willhem, Svenska Hus, Neobo och Polisen. Stiftelsen Tryggare Sveriges roll i platssamverkan Eslövs centrum är att med hjälp av framtagen åtgärdsplan, sammankalla, organisera och driva arbetet framåt.


Platssamverkan
Gåsebäck
Platssamverkan Gåsebäck arbetar för att området Gåsebäck i Helsingborg ska vara en säker, trygg och attraktiv plats för alla. Genom ökad samsyn och förståelse för områdets behov och
framtida utveckling skapas förutsättningar för att både befintliga verksamheter ska stanna kvar, och för att nya verksamheter ska vilja etablera sig i området. Med fokus på inkludering, dialog och aktivering strävar samverkan efter att göra Gåsebäck till ett område värt att investera tid, kärlek och resurser i.
Platssamverkan Gåsebäck har varit aktiv sedan 2022, där utgångspunkten för arbetet var den trygghetsanalys som genomfördes av Stiftelsen Tryggare Sverige. Trygghetsanalysen innefattade en lägesbild baserad på relevant statistik, genomförandet av nyckelpersonsintervjuer, samt en orsaksanalys i form av en platsbesiktning. Baserat på trygghetsanalysens resultat togs en åtgärdsplan fram för det kommande arbetet.
Aktörerna bakom platssamverkan Gåsebäck är Helsingborgs stad, Helsingborgshem, Wihlborgs, Revelop, Sveaviken och Stenbocken. Stiftelsen Tryggare Sveriges roll i platssamverkan
Gåsebäck är att med hjälp av framtagen åtgärdsplan, sammankalla, organisera och driva
arbetet framåt.